Házikó kartonból

A karácsonyi szünetben ránk szabaduló idő lehetővé tette, hogy édesanyám is kicsit kikapcsoljon, és olyan dolgokat alkosson meg, amivel örömet szerezhet valakinek. Az egyik ilyen tette a képen látható házikó, amelynek nagysága lehetővé teszi, hogy akár két felnőtt személy kényelmesen leüljön benne. 



A megalkotáshoz nincs szükség másra, mint: 
- lehetőleg nagy méretű kartondobozokra
- színes csomagolópapírra (itt csupán a képzeleted szab határt)
- színes papírra a cserepekhez (vagy papírra és festékre)
- ragasztópisztolyra 

Miután a nagy kartondobozokat szétbontotta, kivágta az ajtót és ablakot, és megtervezte, hogy mekkorára szeretné a házat elkészíteni, a ragasztópisztoly segítségével a kartonokat a terv szerint egymáshoz ragasztotta. Ugyanezt tette a tetőnél is, majd miután végzett, az oldalakat lefedte piros csomagolópapírral, szintén ragasztva. 

A tetőt, hogy különlegessé tegye, "cserepekkel" rakta tele. Mivel csupán fehér lap volt kéznél, ezért úgy döntött, azokat festi be, s hirtelen vízfesték/tempera híján volt, így egy falfestéket, dekorálófestéket vett kézbe, s azzal fedte a cserepeket. Szintén ragasztópisztollyal rögzítette: néhány sort még egyesével, a későbbiekben azonban egyszerűen úgy vágta ki a cserepeket, hogy azok a belső résznél ne legyenek szétszedve, így még könnyebb volt a ragasztás, nem mellesleg pedig rengeteg időt spórolt meg. 

A munkába összesen öt délutánon szánt 1-1 órát, az aljára plédet rakott. Amikor náluk jártunk, a lányom délutáni pihenése az ágy helyett a házikóban lett megoldva. 

Megjegyzések