Virág teatasakból

Kértétek, hogy ne csak a kész termékekről töltsek fel képet a blogba, hanem mutassam meg a hajtogatások, készítések folyamatát is. Ezzel a poszttal el is kezdeném, teatasakokból láttok virágot. 


A cseresznyés teatasakból elővettem 6 darabot, az erdei gyümölcsösből 7-et. Ha ezeket elkészítem, két sorban lesznek a virágon a szirmok. Minél több sort készítünk, annál látványosabb a végeredmény, arra kell csak odafigyelni, hogy mindig +1 teatasak legyen. 
Pl. ha négy soros, különböző színű virágot szeretnél, akkor lehetséges egy ilyen variáció: 6 piros, 7 kék, 8 sárga, 9 narancssárga. 


A teatasakokat óvatosan szétnyitom, a két fehér csíkot az oldaláról levágom, és a tetejét is a Pickwick feliratig. A nagy P betű tetejét le lehet vágni. Az alját úgy igazítom, hogy egy négyzet alakú papírom maradjon. Érdemes átlósan félbe hajtani, és a lelógó részt úgy eltüntetni, így biztosan egy szabályos négyzetet kapunk. 


Ha minden vágással elkészültünk, átlósan behajtjuk a papírokat. Fontos, hogy minden papírt ugyanúgy hajtsunk, a felirat ugyanarra nézzen, mert így lesz szép a virágunk.


A hajtogatás módját az alábbi képeken láthatjátok:  





Ha minden szirmocskával elkészültünk, beragasztózzuk a Pickwick feliratos részt (tehát az egyik kihajtható kis részt), és ráragasztjuk a következő sziromnak az egyik felét. Így haladunk körbe, míg a végén (nem fog összeérni) a két szélsőt is ugyanígy összeragasztjuk, így lesz belőle egy sor szirom. 
Ugyanezt a műveletet elvégezzük a másik színnel is, majd a kevesebb darabszámú sziromsort belehelyezzük (a sarkát kicsit megragasztózzuk) a több darabszámú sziromsorba. 
A legalsó sziromsornál a szirmokat érdemes kicsit lehajtani, hogy a többi is láthatóvá váljon. Különlegessé tehetjük harmónika-hajtásokkal a sorokat. 
Íme egy négysoros teatasak virág: 



Megjegyzések